Dagelijks leven

100 dingen

januari 25, 2016
Zo ziet het er bij ons dus niet uit

Hypes. Ik ben er niet zo goed in. Loop altijd een beetje achter de feiten aan. Denk ik iets heel nieuws en hips gevonden te hebben, blijkt het al jaren te bestaan. Ach ja, voor mij is het dan toch nieuw.

Zo ook het minimalisme. Ooit van Dave Bruno en het 100 dingen project gehoord? Ik dus niet. Tot nu dan. Ik las erover in een of ander tijdschrift. Dat we met zijn allen teveel spullen hebben. “Ja, dat is zo.” En dat we te zeer gericht zijn op consumeren. “Oké, kan ik me in vinden.” En dat je kunt leven met maximaal 100 dingen. “Wat? Hoeveel?” Ik heb zijn TEDtalk maar eens bekeken.

100 dingen? Ik kan me er niet zo goed een voorstelling van maken. Heb je dan bijvoorbeeld maar één theelepel en als er iemand op bezoek komt neemt diegene zijn eigen lepeltje mee? Of één pen? En dat nu net die ene pen het niet doet als je hem nodig hebt? En boeken, zwaar achterhaald natuurlijk, al dat papier. Kan allemaal digitaal. Maar dat leest zo ongezellig.

Oké, ik heb ook wel echt teveel spullen. Misschien ben ik ook wel vreselijk materialistisch. Zelfs mijn kinderen barsten van de spullen. Zoonlief is bijna jarig en ik weet gewoon niet wat we hem cadeau moeten doen! Maar leven met 100 dingen? Nee dat is mij toch een stap te ver. Zou mijn huis ook wel erg leeg worden…

Na wat googlen ontdek ik dat er hele minimaliseerbewegingen zijn. De één pronkt met nog minder spullen dan de ander. Er gaat een wereld voor me open. Misschien moet ik mijn eigen 100 dingen project beginnen. Maar dan draai ik het wel om hoor, doe ik 100 dingen weg. Dat zou moeten lukken. Ons huis kan wel een goede opruimbeurt gebruiken. Ideetje voor de eerstvolgende vakantie? Tips in overvloed op internet. Zelfs over minimaliseren met kinderen is er vanalles te vinden, zoals op de website Moeders Minimalisme (met een mooie ondertitel: omdat de mooiste dingen in het leven geen dingen zijn)

Ach, ik ken mezelf. Leeg en superopgeruimd zal het wel nooit worden. En shoppen (vooral voor de kinderen) vind ik nu eenmaal bepaald niet vervelend. Maar ik kan een poging wagen toch? 100 dingen weg doen. Zou het lukken?

Ook interessant

4 Reacties

 • Reply Petra januari 25, 2016 at 10:13 pm

  En dan maak je me heel nieuwsgierig naar welke (100!!!!) spullen er weg kunnen. Ben benieuwd wat je kan missen en wat je toch wil houden :)

  • Reply Eveline januari 28, 2016 at 9:02 pm

   Ja dat is meestal mijn probleem, ik wil alles houden!

 • Reply Deb januari 26, 2016 at 11:52 am

  Zal ik deze challenger ook aangaan?? Ben toevallig vanochtend begonnen met mappen opruimen. Maar 100 blaadjes tellen vast niet mee 😉

  • Reply Eveline januari 28, 2016 at 9:01 pm

   Leuk, kunnen we tegen elkaar opbieden wie al het meest heeft weg gedaan 😉 Ik ben vast begonnen met een shirt van Niels met een gat erin…

  Plaats een reactie