Dagelijks leven

Slingers en taart

februari 22, 2016
20160221_122019

Zoonlief was jarig. Hij werd één. Eén jaar! Ons manneke.

Een jaar vol bijzondere gebeurtenissen, mijlpalen, geluksmomentjes. Maar ook vol gebroken nachten, bergen wasgoed die niet lijken te slinken, tranen (niet alleen van de kinderen), snotneuzen en heel veel poepluiers. Het afgelopen jaar was prachtig, maar met tijden ook heftig en heel vermoeiend. Twee banen, twee kinderen en een (soort van) leven blijkt toch best een pittige combi te zijn.

Gelukkig zijn we niet de enige ouders die dit zo ervaren. Deze week ontdekte ik een ‘online magazine voor ouders met een leven‘. Hilarisch en vooral; heel herkenbaar.

We hebben het eerste jaar met twee kinderen overleefd. Dat is wel een feestje waard. En wat is nu een feestje zonder slingers? Ruim een maand geleden besloot ik zelf een slinger te gaan naaien. Ik kocht vrolijke lapjes stof. Die liet ik vervolgens liggen, tot ik vorige week onder zware tijdsdruk (want nog maar 3 dagen tot de verjaardag) achter mijn naaimachientje kroop. Prima projectje voor iemand met weinig geduld voor naaimachines en niet al te veel ervaring. Binnen een paar uur had ik toch best een aardige slinger geproduceerd. Oké, er zaten wat vlaggetjes niet helemaal netjes vast, maar daar let niemand op. Hip en home made, toch?

De HEMA-taart beviel de vorige keer prima. Deze keer dus de piratenversie. Ik vond zelfs nog tijd om een appeltaart te bakken. Om 13.00 uur ’s middags in mijn pyjama met nog ongewassen haar en een dochter die ondertussen in haar broek stond te poepen, dat dan weer wel. Gelukkig is de vriendin die spontaan langskwam wel wat van me gewend.

Bijna op tijd voor het eerste bezoek (dat ik al stofzuigend verwelkomde), werd het een gezellig feestje. Geen groots en meeslepend verjaardagsgedoe. Gewoon gezellig. Zoon blij met alle aandacht en dochter met de cadeaus die haar broertje kreeg. Wij blij met alle lieve mensen om ons heen. En vooral met het idee dat het aantal uren slaap de komende jaren alleen maar meer kan worden…

 

 

 

Ook interessant

2 Reacties

  • Reply Petra februari 24, 2016 at 8:30 pm

    Fijn dat het een gezellig feestje was! Zo zie je maar dat een jaar voorbij vliegt, terwijl er ontzettend veel gebeurd is in een jaar tijd!

  • Reply Deb februari 28, 2016 at 8:43 am

    Haha heerlijk hoe je het weer beschrijft!!!

  • Plaats een reactie