Eropuit

Cultuur voor peuters deel 2

januari 10, 2016
Hazelltje en appelsap

Raad eens hoeveel ik van je hou

We krijgen de smaak te pakken. Alweer naar het theater. Deze keer met oma. Dochter is helemaal in haar nopjes, met 3 meisjes naar het theater!

Met de auto ditmaal. Altijd fijn, met een stationwagon in een parkeergarage… Waarom maken ze die bochten zo krap? Afijn, uiteindelijk lukt het om de auto zonder ongelukken in een vak te zetten. Dan nog een klein stukje lopen naar het theater in het centrum van de stad.

 

op stap met oma

Deze keer geen massa kinderen en ouders. De zaal is ongeveer halfvol. Is dat een slecht teken? We zitten op rij 5 (ik heb ervaring, dus nu met stoelverhoger). Er klinken vogelgeluiden. Spannend hoor. Met de handen over de oren bij oma op schoot. Er stond vanaf 4 jaar op de website… Toch te spannend voor onze driejarige? Na een paar minuten verschijnt het eerste glimlachje. Geslaagd, ze vindt het leuk! Even later lacht dochter voluit.

Het verhaal is bekend, we hebben thuis het boekje. Mooie poppen, fijne muziek en een goed decor. De spelers van ‘theater terra’ laten Hazeltje en Grote Haas echt tot leven komen. Ik kijk naast me; oma en dochterlief genieten. Ik ook.

“Sneeuw!” roept ze enthousiast door de zaal. Kleine vlokjes dwarrelen omlaag boven het podium. De middag kan niet meer stuk. Na de voorstelling krijgt dochter van oma een knuffel-Hazeltje. Als afsluiting drinken we nog wat.

“Hazeltje is kwijt!” We zijn nog even in de stad en dochter wilde haar knuffeltje absoluut zelf dragen. O nee, nu zul je zien dat dat ding echt weg is. Veel te duur en nog geen uur oud. Shit, zoeken tussen de kledingrekken. Gelukkig vind ik hem. De knuffel gaat in mijn tas. Ze is het er niet mee eens. Helaas, maar we raken die knuffel niet nog eens kwijt.

Weer thuis bij opa en oma moet opa natuurlijk horen hoe leuk het was. We bekijken het filmpje op youtube wel 5 keer. Ook dit was een aanrader. En dat genieten? Dat ging prima!

 

 

Ook interessant

1 reactie

  • Reply Deb januari 12, 2016 at 12:37 pm

    Wauw wat superleuk! En wat jammer dat Stef te jong is 😉

  • Plaats een reactie