Eropuit

Cultuur voor peuters

januari 3, 2016
Rozijntjes in de trein

Dirk Scheele: Op stap met zijn leukste liedjes

Samen naar het theater. En nog met de trein ook. Wat een belevenis!

Het begon al met de fietstocht naar het station. Wind mee, gelukkig. Anders hadden we de trein gemist. Dochter vond het allemaal prachtig. Een pakje drinken en rozijntjes in de trein. Zelf mogen uitchecken (bliepen). Zelfs nóg een keer mogen bliepen doordat een aardige student zijn kaart aan haar uitleende. Daarna al huppelend aan mijn hand naar het theater (geluksmomentje voor mama!).

Dirk Scheele

dirkscheele.nl
Fotograaf Marco Peters

Aldaar was alles peuterproof. Er was immers een heus peuterfestival met als thema Op de Noord- en Zuidpool. Knuffelijsberen, -walvissen, -zeehonden en -pinguins, puzzels, boeken en iglotentjes. We waren vroeg, dus dochter had tijd genoeg om zelfs nog even een visje te vangen voor de show van Dirk Scheele begon.

Visje vangen

 

En toen de zaal in met een paar honderd andere enthousiaste peuters en hun, misschien nog enthousiastere, ouders. Eenmaal op onze plek zag ik mensen met van die plastic stoelverhogers. Hadden we die ook moeten hebben? Nou ja, nu was het toch al te laat. Wij zijn overduidelijk nog geen doorgewinterde peutertheatergangers. Uiteindelijk heeft dochter bijna de gehele show op mijn schoot doorgebracht. “Ik ben een beetje bang voor de muziek, mama.”

Pas 10 minuten voor het einde (de show duurde ongeveer een uur), durfde ze mee te dansen en zingen. Na het laatste liedje riep dochter beteuterd “Ik wil nog een liedje!”. Helaas, Dirk deed niet aan toegiften. Gelukkig was het leed gauw geleden. Nog even spelen en daarna terug naar het station om samen een broodje te eten, het kaartje te bliepen en weer een ritje met de trein.

Conclusie: Leuke liedjes, eenvoudig decor dat goed bij de show past en veel interactie met het publiek. Wij zijn fan van Dirk!

O ja, ik zou meer gaan loslaten schreef ik eerder. Ook dochter mág genieten. Meeklappen getuigt daar niet per definitie van, dus stilletjes op schoot zitten is ook goed. Daar mag ik dan weer van genieten.

Ook interessant

2 Reacties

  • Reply Petra januari 7, 2016 at 9:33 pm

    Gezellig zo samen! Super lief moeder en dochter! Én allebei genoten; dus missie geslaagd :)

  • Reply Deb januari 8, 2016 at 9:00 pm

    Wauw wat een geluksmomentjes!!!

  • Plaats een reactie