Dagelijks leven

Geluk in de regen

maart 25, 2016
Geluk in de regen

Vandaag heb ik vrij. Ik heb zelfs vakantie. De kinderen zijn naar de opvang. Even rust.

Buiten regent het. Grijze wolken. Geen zon te bekennen. Het weer lijkt zich aan mijn gemoedstoestand te hebben aangepast. Eindelijk vakantie, maar echt tot rust komen wil vandaag niet zo.

Wat zal ik eens gaan doen? Eerst maar even de was in de machine stoppen. O ja, ik wilde ook nog kinderkleding uitzoeken. Een tijdschrift gooi ik na 5 minuten alweer aan de kant. De ‘to do lijst’ in mijn hoofd lijkt maar niet korter te worden.

Gelukkig weet Niels me weer met beide benen op de grond te zetten. Wat heeft er nu werkelijk prioriteit? Uhm…. de boodschappen…. Ik denk na. Hij heeft gelijk. Verder hoef ik eigenlijk niets vandaag. Ik heb verdorie vakantie!

Oké, alleen boodschappen dus. Dat relativeert. Eerst een boterham. Met paashagelslag. Zogenaamd gekocht voor de kinderen, maar stiekem gewoon voor mezelf. 5 hazensnoepjes voor mij alleen. Even geen kind in de buurt om ze op te eten. Daar word ik best een beetje gelukkig van.

Ik ga naar het dorp. Het regent nog steeds. Maar ik vind het al minder erg. Vandaag ga ik op zoek naar klein geluk. Geluk in de regen. Bij elke winkel staan gekleurde gieters met bloemen erin. Normaal loop ik er gedachtenloos voorbij. Nu sta ik even stil en kijk. Best leuk eigenlijk, zo’n gieter. Ik word er spontaan een beetje vrolijk van.

Luiers, een pak melk, billendoekjes. Bepakt en bezakt kom ik langs de ijskraam. Zou ik? Het is inmiddels gestopt met regenen. Het terras is leeg. Wie eet er ook met dit weer een ijsje? Nou, ik dus! Gewoon, omdat ik daar gelukkig van word. En omdat het kan.

Een druilerige dag. Veel aan mijn hoofd. Toch voel ik me een beetje lichter.

Ook interessant

Geen reacties

Plaats een reactie