Dagelijks leven

Ik ren dus ik besta…?

mei 30, 2016
rennen

Rennen. Daar ben ik heel goed in. Ik ga ook heel hard. Ren iedereen voorbij, vooral mezelf. Volle vaart vooruit en maar door. Bloggen kwam er ook niet van de afgelopen tijd. Geen tijd om stil te staan en de boel eens even van een afstandje te bekijken. Of beter gezegd; geen tijd genomen. Nieuwe baan, weekendjes weg, feestdagen, alledaagse en minder alledaagse dingen. Als ik niet oppas verdwijnt het allemaal in een grote brij van gebeurtenissen.

Toch heb ik daar wat op gevonden. Ik wil het geen nieuwe hobby noemen. Nee, dat absoluut niet. Want als ik eerlijk ben, vind ik het helemaal niet zo leuk. En ben ik er goed in? Mwah, dat zou ik ook niet willen zeggen. Ik ploeter, zweet me een ongeluk en vraag me na 2 minuten vaak al af waarom ik ook alweer was begonnen. Ik heb het over hardlopen. Al loop ik niet bepaald heel hard. Ik bestrijd het rennen met rennen. Sta stil door niet stil te staan. Hoe cliché, maar het werkt.

Ik probeer mezelf twee keer per week een ontzettende schop onder mijn kont te geven en te gaan hardlopen. Soms heb ik ook echt zin (oké, dat is echt maar heel af en toe). Meestal niet, dan ben ik moe, heb ik het druk, is het te warm, regent het, is er net wat leuks op tv, enzovoort. Helaas heb ik een hele tijd geleden een poster op de koelkast geplakt, waar Niels me dan zeer subtiel even op wijst. Dan ga ik dus toch maar…

De tekst op de poster

De tekst op de poster

En het werkt. Na het hardlopen is mijn hoofd leeg. En ben ik heel trots op mezelf (gelukshormonen). Wat ook helpt is dat ik dan weer heel veel chocola kan eten zonder me daar heel schuldig over te voelen (nog meer gelukshormonen). Maar goed, het helpt dus. Ik loop hard!

Wie doet er mee? Doen we volgend jaar samen mee met de Marikenloop in Nijmegen. Leuk zeg! Allemaal juichende mensen langs de route, je voelt je heel even een ware atleet. Totdat je later de foto’s ziet…

135817_fotopunt2_ml16_dsc_7214_online

Ook interessant

2 Reacties

 • Reply Petra juni 15, 2016 at 5:10 pm

  Wat gezellig om weer een stukje van je te lezen! En wat een leuke foto erbij
  Maar super knap van je!!! En volhouden he! Ik wil je best af en toe een schop onder je kont komen geven

  • Reply Eveline juni 15, 2016 at 8:14 pm

   dankje, kom maar op met die schop!

  Plaats een reactie