Dagelijks leven

Loslaten…

december 11, 2015
tijdschrift

 

Zaterdagochtend. Man en zoonlief slapen nog. Dochter zit in haar pyjama te kleuren aan tafel. Ik zit ernaast met een kop thee en een tijdschrift. Ontspannen… zou je denken.

“Wat een bende hier, ik moet echt opruimen! Relax! Het is 7.30 uur!”

“Morgen komt er visite, wat ga ik in hemelsnaam koken? Niet aan denken nu. Kijk liever naar je dochter!”

Mijn hoofd maakt overuren, zelfs in het weekend. Geniet ik wel genoeg? Zie ik wel hoe mooi het leven eigenlijk is?

Ik lees een interview met een Vlaamse psychiater. “De kunst is loslaten en niet te veel te pretenderen dat ons leven maakbaar is”. Loslaten, genieten van kleine dingen, leven in het moment. Klinkt goed. Maar, hoe doe je dat? Iedereen om mij heen lijkt met hetzelfde te worstelen. Hoe houd je al die ballen in de lucht? Je wil alles doen en alles zijn. Een leuke moeder (liefst ook nog pedagogisch verantwoord), goede vriendin, fijne collega, liefhebbende partner en dat alles in een keurig opgeruimd en mooi gestyled huis. Herkenbaar?

Precies. Dat moet anders kunnen. Minder rennen, vliegen, springen en meer genieten. De boel de boel laten.

“Aanvaard dat je leven niet altijd fantastisch kan zijn”. Nog zo’n quote uit het tijdschrift dat voor me ligt. Het lijkt haast wel een taak op zich te worden, dat accepteren en loslaten. We moeten loslaten. En ondertussen dendert het leven gewoon voort en blijft iedereen rennen.

Ik ga dat maar eens anders doen. Vanaf nu mag ik loslaten. Maar ik mag ook gigantisch de mist in gaan. Mezelf af en toe voorbij hollen. Zou dat lukken? Zou ik dat echt mogen van mezelf? Laat ik maar eens beginnen met het te proberen. Dat loslaten komt later wel…

En nu opschieten, ik moet nog boodschappen doen!

Ook interessant

2 Reacties

  • Reply Petra december 13, 2015 at 9:11 am

    Geweldig! Wat super dat jullie hiermee zijn begonnen! De eerste stukjes met veel plezier en herkenning gelezen! Ben nu al benieuwd naar de volgende blog!

  • Reply Jolanda december 14, 2015 at 11:39 pm

    Heel herkenbaar en ook inspirerend!

  • Plaats een reactie