Dagelijks leven

Luxeprobleem

december 18, 2015
thee met chocola

Ik heb tijd over. Tijd over? Ja, echt.

Dochter mocht trakteren op de opvang en ik had de ochtend vrij genomen om erbij te zijn. Nu is het feest voorbij en heb ik dus tijd over. Raar hoor. Nog even gauw langs de supermarkt. Alvast aardappels schillen voor vanavond. Wat doe ik nu? Niks! Wat heerlijk. Kop thee, stuk chocola, tijdschrift, languit op de bank. Moet ik vaker doen! Pardon, mág ik vaker doen.

Gister kreeg ik een app van een lief iemand. Het was een tekst van de Dalai Lama. Vreselijk zweverig, zou ik jaren geleden zeggen. Maar toch zo waar.

“Wat me het meest verbaast bij de westerse mens is dat hij zijn gezondheid opoffert om veel geld te verdienen. Vervolgens offert hij het geld weer op om zijn gezondheid te herstellen. En dan is hij weer zo bezorgd over de toekomst, dat hij niet geniet van het heden, met als gevolg dat hij niet in het heden, maar ook niet in de toekomst leeft. Hij leeft alsof hij nooit zal sterven en sterft terwijl hij nooit geleefd heeft”.

Ik herken mezelf. Kijk alweer op de klok. Moet ik al gaan? Tijd genoeg, nog even genieten van de rust. Een stil huis. Ik hou van de drukte van mijn gezin. Maar dit is toch wel pure luxe. Pure luxe en pure chocola. Goede combi.

Ga ik vaker doen. Nog even bedenken wanneer…

 

 

 

Ook interessant

1 reactie

  • Reply Oma december 18, 2015 at 9:24 pm

    Zeer herkenbaar! en inderdaad een moment voor jezelf kan je zoveel meer brengen, prachtig hoor!

  • Plaats een reactie