Dagelijks leven

Zooi

februari 13, 2016
don-t-litter-1492268

100 dingen weg doen.  Ik ben opgehouden met tellen. Wat een zooi…

Omdat de mooiste dingen in het leven geen dingen zijn. Nou, de meeste dingen in dit huis zijn uberhaupt niet mooi! Niet te geloven wat een mens allemaal verzamelt en bewaart. Dingen die je nooit hebt gebruikt of denkt misschien eventueel ooit nog te kunnen gebruiken. Bizar hoeveel spullen er in een badkamerkastje passen waarvan je het bestaan niet meer weet. Ik heb de afgelopen weken al veel dingen weggegooid en -gegeven. En dan ben ik nog niet eens aan de kledingkasten en de zolder begonnen. Man man man, wat een zooi!

zooi

En plastic… zoveel plastic. We dragen helaas goed bij aan de plasticsoep in dit gezin. Als ik had gewild, was ik zo klaar geweest met dat 100-dingen-project, maar ik ben eerlijk geweest en heb de plastic tasjes niet meegeteld.

Goed, ik ben voorlopig dus nog niet klaar met opruimen. Ben ik dat ooit? Binnenkort stort ik me op de kledingkasten en het speelgoed. De zolder stel ik nog even uit, daar moet ik met grof geweld doorheen vrees ik.

Het positieve aan dit alles is; het ruimt lekker op. Mijn huis wordt iets leger en daarmee mijn hoofd ook. Best therapeutisch, spullen weg doen. Ik ga nog even door, ben ik straks helemaal zen!

Ook interessant

Geen reacties

Plaats een reactie